Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

De hemmelige evangelier - Foredrag i Trinitatis Sognehus

OKT
12

De hemmelige evangelier - Foredrag i Trinitatis Sognehus


Torsdag d. 12. oktober 2023, kl. 14:30
De hemmelige evangelier - Foredrag i Trinitatis Sognehus

Kvinders rolle og betydning – om Mariaevangeliet

Ved Marianne Aagaard Skovmand sognepræst, ph.d.

I den nytestamentlige forskning viser det sig, at kvinderne har haft langt større magt og indflydelse i den tidligste kirke, end de hidtil er blevet tilskrevet. Også i de apokryfe skrifter ser man kvinder som ledende skikkelser. I Mariaevangeliet beskrives Maria Magdalene således som den ledende discipel, der ikke bryder sammen ved Jesu bortgang, men i stedet trøster og formaner de andre disciple og fortæller om den åbenbaring, som hun har fra Jesus selv.

Mariaevangeliet menes at gå tilbage til det andet århundrede, men er først blevet opdaget i nyere tid. Det er ikke bevaret i sin helhed, men giver alligevel et indblik i kirkens ældste historie: Om kvinders rolle i forhold til at forkynde, prædike og undervise i en tid præget af konflikter om den sande og rette lære og om hvem, der havde autoritet til at bringe den ud i verden.

Foredragsrækken er tilrettelagt i samarbejde med Trinitatis kirke og finder sted i Trinitatis Sognehus. Der er gratis adgang, men et begrænset antal pladser. Dørene åbnes en time før foredraget.

Torsdag 14. september kl. 14.30 De hemmelige ord – om Thomasevangeliet  v/ Marianne Aagaard Skovmand, sognepræst, ph.d.

Torsdag 12. oktober kl. 14.30 Kvinders rolle og betydning – om Mariaevangeliet  v/ Marianne Aagaard Skovmand, sognepræst, ph.d.

Torsdag 9. november kl. 14.30 Jesu lidelse og død – om Judasevangeliet og Frelserens evangelium v/ Jesper Tang Nielsen, valgmenighedspræst, ph.d.

Torsdag 11. januar kl. 14.30 Jesus som barn – Jakobs Forevanglium, Thomas' Barndomsevangelium og Det Uægte Matthæusevangelium v/ Jesper Tang Nielsen, valgmenighedspræst, ph.d.

Torsdag 8. februar kl. 14.30 Kunsten på kanten af kirken  v/ Carsten Bach Nielsen, lic.theol., lektor emeritus ved Institut for Kirkehistorie v Aarhus Universitet