Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Lysgudstjeneste for verdens flygtninge

DEC
06

Lysgudstjeneste for verdens flygtninge


Onsdag d. 6. december 2023, Kl. 17:00 til kl. 18:15
Domkirken, Nørregade 8, 1165 København K
Peter Skov-Jakobsen
Lysgudstjeneste for verdens flygtninge

Lysprocession med præster, flygtninge og asylansøgere. Sang med asylkor og læsninger på
flere sprog ved flygtninge og asylansøgere. Kaffe bagefter.

På verdensplan skønner UNHCR, at omkring 110 millioner mennesker i dag er fordrevet fra deres hjem. Heraf er 36 millioner flygtninge, 6 millioner er asylansøgere og 62 millioner er internt fordrevne. Det er det højeste tal siden Anden Verdenskrig.

Flygtninge er mennesker med behov for international beskyttelse, uanset hvor de kommer fra. Derfor holder Københavns Domkirke igen i år lysgudstjeneste for og sammen med flygtninge og asylansøgere, der er kommet til Danmark.

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen prædiker ved gudstjenesten, der indledes med en procession, hvor asylansøgere, flygtninge og præster bærer lys ind i kirken.

Ved gudstjenesten medvirker to kor: Asylkoret Omid, der består af nykristne flygtninge og asylansøgere fra Iran. Ukranian Souls, der består af flygtninge fra Ukraine (børn og voksne) Prædikenteksten læses på dansk, engelsk, fransk, ukrainsk, arabisk, farsi, kurdisk og tigrinya for at understrege den mangfoldighed af sprog og kulturer, som asylansøgere og flygtninge repræsenterer.

Under gudstjenesten får deltagerne mulighed for at tænde et lys og bede en stille bøn. Under lystænding og nadver medvirker violinist Natalia Pylypenko og pianist Yuliia Zhukova, der begge er flygtet fra krigen i Ukraine. I kirkebønnen vil der blive bedt for de mange millioner mennesker i verden, der har forladt deres hjem for at søge beskyttelse i et andet land.

Der vil også være fokus på de flygtninge og migranter, som i årets løb mistede livet i forsøget på at nå frem til Europa, og der vil blive bedt for de mange, der ikke har noget sted at flygte hen på grund af hegn, mure og lukkede landegrænser.

Alle er velkomne til lysgudstjenesten. Efter gudstjenesten hjælper herboende flygtninge med at servere kaffe/te m.m.

Medvirkende: 
Hanne Kuhlmann, orgel.
Violinist Natalia Pylypenko
Pianist Yuliia Zhukova  
Asylkoret Omid, (asylansøgere fra Iran).
Ukranian Souls, (Børn og voksne flygtninge fra Ukraine)
Peter Skov-Jakobsen, Prædikant/liturg.
Niels Nymann Eriksen, liturg
Arrangeret af Københavns Domkirke og biskop Peter Skov-Jakobsen i samarbejde med Apostelkirken og Tværkulturelt Center.