Udgivet søn d. 29. mar 2020, kl. 08:15

Lyt til Morgenandagten fra Københavns Domkirke

Opdateret tirsdag 24. marts

Selv om landets kirker er lukket på grund af Coronavirus, vil Morgenandagten fra Københavns Domkirke stadig blive radiotransmitteret og sendt hver morgen på DR P2 og DR2.

Der vil ikke være offentlig adgang til selve kirken, som (foreløbig) er lukket frem til 14. april 2020, men lyttere af Morgenandagten kan stadig tænde for radioen og få et styrkende ord med på vejen.

LÆS OGSÅ: Påske i Vor Frue Kirke på DR P1

”Vi er utrolig glade for, at vi kan fortsætte med at sende Morgenandagten i disse særlige tider,” siger domprovst Anders Gadegaard, der forsikrer, at kirken har taget alle forholdsregler, så personale og kirkesangere undgår at blive smittet.

Det er første gang i Danmarkshistorien, at samtlige kirker er lukket i mere end to uger, og det er en speciel og usædvanlig situation, påpeger Anders Gadegaard. Han mener, at det netop er i tider som disse, hvor mennesker bliver syge og mange flere rammes af frygten for, hvad det kan ske, at folkekirkens budskab om Guds omsorg for enhver er særlig vigtigt at formidle. Til trøst og til mod.

Derfor er han også glad for samarbejdet med Danmarks Radio, som – ud over Morgenandagten på P2 – har valgt at sende gudstjenester fra Vor Frue Kirke på DR P1

Selv om højmesserne vil blive holdt for lukkede døre, kan gudstjenestefællesskabet sagtens etableres igennem radioen, så man er tilstede og modtager velsignelsen, også selvom man sidder derhjemme, mener Anders Gadegaard.

I påsken vil DR P1 sende gudstenester fra kirken i alle påskens helligdage kl. 10.

Foto: Peter Skov Friis

Kategorier Aktuelt